Subsidie

Er zijn subsidiemogelijkheden via MfN registermediators met 'aantekening' die staan ingeschreven in het register van de Raad voor Rechtsbijstand (RvR).

De overheid stimuleert mediation met bijdrages voor, door de rechter verwezen mediations en bijdrages voor mediation ten behoeve van minder draagkrachtigen. De subsidie bestaat uit een z.g.n. toevoeging

Toevoeging
Voor de "minder draagkrachtigen" worden de kosten van de mediation via de z.g.n. "toevoeging" geregeld. De "toevoeging" dekt een groot deel van de kosten van mediation op verwijzing van de rechter, maar ook voor mediation op verwijzing van het juridisch loket en mediations die op eigen initiatief tot stand zijn gekomen. Om hiervoor in aanmerking te komen moeten een aantal bescheiden, door de mediator, worden overlegd aan de Raad voor Rechtsbijstand. De "toevoeging" wordt alleen verstrekt als alle noodzakelijke gegevens op tijd zijn aangeleverd bij de mediator, inclusief een door alle partijen ondertekende mediationovereenkomst.

Een checklist om te bepalen of u voor een "toevoeging" in aanmerking komt vindt u hier.
Let op ! Niet alle mediators kunnen een subsidieaanvraag voor u doen; alleen MfN registermediators met aantekening en hiertoe ingeschreven bij de Raad voor Rechtsbijstand kunnen een subsidieaanvraag verrichten.
U kunt in onze mediatormarkt met de 'uitgebreide zoekoptie' zoeken naar mediators die in hun profiel aangeven dat zij MfN geregistreerd zijn en de mogelijkheid bieden voor subsidie. Vervolgens kunt u via navolgende link controleren of de mediator inderdaad (nog) staat ingeschreven bij de Raad voor Rechtsbijstand .

| Reageren:

MedLogoAdvertenties


Uw advertentie hier?


Lekker winkelen zonder zorgen - Gratis verzending en retourHuman Care Mediation - Tel 0634827952

De lucht klaren en kwesties oplossen
Scheiding - Familie - Arbeid


Copyright © MediationNetwerk.nl 2007-2020

 

Het gebruik van deze website en gerelateerde applicaties betekent de volledige aanvaarding van onze algemene voorwaarden en aanvullende voorwaarden gesteld in applicaties en andere delen van de site, alsmede dat u hebt kennis genomen van onze privacystatement.