Doorverwijzing naar mediation

Heeft u een conflict en komt u er zelf niet uit? Dan kunt u ook een mediator inschakelen. Een mediator is een bemiddelaar. Deze beperkt zich tot bemiddelen, is onpartijdig en geeft geen oordeel. 

Wat is mediation en wat doet een mediator?

In een vroeg stadium probeert de mediator met beide partijen een structuele oplossing te vinden. In situaties waarbij u met elkaar te maken blijft hebben, kan mediation een uitkomst zijn. Denk aan burenruzies of een conflict met een werkgever. Mediation biedt dan een oplossing die u zelf in de hand heeft. Mediation is geschikt voor alle soorten conflicten, en is meestal sneller en goedkoper dan procederen. De voorwaarde voor mediation is dat beide partijen hier vrijwillig aan meewerken. Ook voor mediation krijgt u soms subsidie. Bron: HJL (vollegedig artilkel)

Indien uw inkomen en vermogen dit toelaten kan subsidie worden verstrekt via de Raad voor Rechtsbijstand. De mediator vraagt de subsidie voor u aan. Dit kan zowel bij mediations op verwijzing door de Rechtbank of het Juridisch Loket als bij mediations zonder verwijzing. 

Bel voor meer informatie met onze helpdesk: 035 5380399.

| Reageren:

MedLogoAdvertenties


Uw advertentie hier?


Lekker winkelen zonder zorgen - Gratis verzending en retour

Scheidingsmediation

MfN geaccrediteerd familiemediator
035 6472002 info@schleidt.nl


Human Care Mediation - Tel 0634827952

De lucht klaren en kwesties oplossen
Scheiding - Familie - Arbeid


Copyright © MediationNetwerk.nl 2007-2020

 

Het gebruik van deze website en gerelateerde applicaties betekent de volledige aanvaarding van onze algemene voorwaarden en aanvullende voorwaarden gesteld in applicaties en andere delen van de site, alsmede dat u hebt kennis genomen van onze privacystatement.